Elektrische boiler installatie

Hulp nodig met de installatie van jouw elektrische boiler?

Wil jij jouw elektrische boiler installatie uitbesteden aan een erkend installateur? Vul dan het onderstaande formulier in. De installateurs helpen jou graag met het installeren van jouw elektrische boiler. Na het invullen van het formulier zullen wij zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte versturen.

Elektrische boilers installatie Eboilers

Elektrische boiler installatie aan het uitvoerenElektrische boilers van Eboilers zijn van de beste kwaliteit en behoren tot het A segment onder de elektrische boilers. De elektrische boilers zijn qua verbruik heel erg zuinig en kunnen in allerlei verschillende groottes aangeschaft worden. Hierbij kan je denken aan de keukenboilers van 10 en 15 liter tot aan elektrische boilers van 50, 80, 100 en 120 liter voor jouw woning of kantoor. Het fijne aan elektrische boilers is dat ze heel weinig onderhoud nodig hebben ten opzichte van de ouderwetse gas boiler. Hierdoor kun je maximaal genieten, heb je er minimaal omkijken naar en bespaar je honderden euro’s op het onderhoud van de elektrische boiler.

Elektrische boiler installatie zelf uitvoeren of laten uitvoeren?

Het aansluiten van een elektrische keukenboiler of een wandboiler is vaak een eenvoudige klus. Vaak is het een simpele doe het zelf klus en is er in principe geen vakman voor nodig. Er dient wel rekening te houden met dat het installeren van de elektrische boiler verschilt, omdat elke woonsituatie anders is. Alle elektrische boilers van Eboilers die wij leveren, bevatten standaard een ophangbeugel (bevestigd aan de elektrische boiler), maar er moet rekening gehouden met dat je voor het installeren van de elektrische boiler een aansluit set nodig hebt. Deze kan je uiteraard bij Eboilers aanschaffen, zodat je bij ontvangst van je elektrische boiler direct aan de slag kan.

Zoals aangegeven is het installeren van de elektrische boiler vaak een eenvoudige doe het zelf klus, maar komt het wel met de nodige stappen. Je dient daarnaast rekening te houden met de type elektrische boiler. Een elektrische keukenboiler van 10 liter verschilt ten opzichte van een 120 liter elektrische boiler. Twijfel je of weet je niet welke elektrische boiler jij nodig hebt? Dan kan je contact opnemen met Eboilers. Wij helpen jou graag verder met het realiseren van je installatie.

Kosten van een elektrische boiler installatie of vervanging.

Wil je de elektrische boiler laten installeren en nog altijd opzoek naar een vakman? Kijk dan niet meer verder. Eboilers zorgt ervoor dat er een installateur de elektrische boiler bezorgt en direct voor je installeert. Met installateurs met meer dan 10 jaar ervaring zijn deze installateurs in staat om de elektrische boiler op een zeer professionele manier voor jou te installeren.

De kosten voor een installatie is heel erg afhankelijk van jouw situatie en de hoeveelheid werk die er verricht moet worden. Het scheelt uiteraard in de kosten als je jouw huidige boiler vervangt, alle aansluitingen en leidingen al aanwezig zijn en niet vervangen hoeven te worden. De gemiddelde installatiekosten liggen tussen de 350 a 1000 euro. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Elektrische boiler installatie; hoe doe je dat?

 1. Sluit om te beginnen de hoofdkraan voor water van jouw woning of kantoor
 2. Pak het T stuk uit je aansluit set, monteer deze op de koud waterleiding
 3. Monteer deze aan een koperen buis van circa 7 centimeter
 4. Monteer je koperen buis aan de inlaatcombinatie van je elektrische boiler. De trechter aan het einde van de inlaatcombinatie dien je altijd naar beneden te richten
 5. Beoordeel nu de plek van je kruisstuk op je afvoer van je gootsteen. Belangrijk is dat het kruisstuk altijd lager moet zitten dan de inlaatcombinatie van de elektrische boiler
 6. De flexibele slang monteer je tussen de inlaatcombinatie en het kruisstuk
 7. Verbind vervolgens de inlaatcombinatie met de waterinvoer met je flexibele slang en de bijgeleverde ringen
 8. Verbind de wateruitvoer en de warmwateraansluiting van je kraan met je slang
 9. Vervolgens doe je precies het zelfde met de koud waterkant
 10. Draai nu de hoofdkraan weer open van jouw woning of kantoor
 11. Draai de inlaatcombinatie van je elektrische boiler weer open
 12. Draai de warmwaterkraan nu open en wacht totdat de kraan goed doorloopt. Binnen enkele minuten is je elektrische boiler gevuld met water
 13. Tot slot steek je de stekker van je elektrische boiler in het stopcontact, en is je elektrische nu klaar om gebruik van te maken